Skip to content

Waldorf poppen

Handgemaakte Waldorf poppen

De echte kenner herkent ze meteen als hij ze ziet: Waldorf poppen. Ik ben al jaren fan van de uitstraling van deze prachtige poppen, en maak ze dan ook heel graag zelf. Dit doe ik aan de hand van diverse technieken, en ik probeer daarbij altijd om originele kleertjes te maken. De Waldorf poppen zijn bij mij op bestelling te maken. Super leuk, want zo kun je zelf aangeven hoe je wilt dat de pop er uitziet. Laat bijvoorbeeld een exemplaar maken voor je dochter of kleindochter, met hetzelfde haar en een jurkje dat lijkt op haar eigen jurk. Jonge meisjes vinden dat vaak helemaal geweldig, en slepen de pop overal mee naartoe. Waldorf poppen zijn voor veel mensen echter ook mooi om als decoratie te gebruiken. Ze doen het goed op een boekenplank of in een vitrinekast achter glas.

Puck&Lilou Halloween

Poppenkleertjes voor Waldorf poppen

Natuurlijk zijn zelfs de mooiste Waldorf poppen niet compleet zonder een set mooie kleertjes. Ik maak vanalles wat ze kunnen dragen, zoals jurkjes, broekjes, shirtjes en zelfs kleine accessoires. Daarmee kan de pop van top tot teen worden aangekleed.

Accessoires van vilt

Naast de Waldorf poppen maak ik in mijn atelier ook allerlei soorten vilt art. Je kunt daarbij denken aan hoeden, kettingen en tassen. Vilt is een ontzettend mooi en zacht materiaal, en het leent zich heel goed voor het maken van accessoires. Door de prachtige kleuren van vilt zijn er mooie eyecatchers mee te maken. En het leuke is: Alle items die ik van vilt maak zijn 100% uniek, want er is er geen een hetzelfde! Hetzelfde geldt overigens ook voor de Waldorf poppen en de andere items die ik in mijn atelier maak. Alles is met liefde handgemaakt, en er zit altijd een bepaalde gedachte achter, of ik nu iets van een eigen ontwerp maak of op basis van de wensen van de klant.

Ik geef je oude meubel een nieuwe look

Naast de Waldorf poppen, vilt art en andere producten die ik zelf maak stoffeer ik ook oude meubeltjes. In mijn meubelstoffeerderij in Vlaardingen beschik ik over alle technieken om jouw oude meubel in een nieuw jasje te steken, waardoor het er weer jarenlang tegenaan kan. Ik beperk me daarbij niet tot enkel de bekleding, maar kan ook de rest van de materialen opknappen. Zo krijgt het hele meubel een nieuwe look, en is het soms zelfs bijna onherkenbaar!

Heb je interesse in mijn Waldorf poppen, vilt kunst of heb je een oud meubeltje staan dat wel een opknapbeurt kan gebruiken? Neem dan even contact met me op, dan vertel ik je alles over mijn werkwijze en de mogelijkheden!