Skip to content

Vilt kunst

Handgemaakte vilt kunst van hoge kwaliteit

In mijn atelier maak ik handgemaakte vilt kunst van hoge kwaliteit. Vilten vind ik een ontzettend mooie techniek, en ik heb er veel ervaring in. Van dit materiaal kun je namelijk ontzettend mooie dingen maken, zoals tassen, kettingen, hoeden en zelfs grote lappen om meubeltjes mee te bekleden. In mijn atelier kun je diverse mooie producten aanschaffen die ik zelf heb gemaakt, maar je kunt er ook middels een workshop zelf vilt kunst leren maken. Deze techniek is helemaal niet ingewikkeld om aan te leren, en in een gezellig gezelschap ga je aan de slag met je eigen project. We beginnen daarbij eerst bij de basis van het vilten, en gaan in op diverse aspecten, zoals het creëren van een gewenste vorm van vilt.

vilten draaihoeden

Vilt kunst van eigen ontwerp

Heb je iets in gedachten wat je graag van vilt zou willen laten maken? Dan ben je daarvoor in mijn atelier aan het juiste adres. Ik maak namelijk allerlei soorten vilt kunst op maat, op basis van jouw wensen. Dit kunnen kleine poppetjes zijn, maar ook andere vormen die je in gedachten hebt. Ik heb allerlei verschillende kleuren op voorraad, en doordat ik alles op maat maak zit ik niet vast aan een bepaald formaat. Je kunt dus heel creatief zijn en mij tot in detail vertellen hoe je jouw vilt kunst wilt hebben.

 

Liever zelf aan de slag met het maken van vilt kunst naar eigen ontwerp? Dan kun je natuurlijk een workshop vilten bij me boeken, zodat je alles leert over deze bijzondere techniek. Hou je er wel van om creatief bezig te zijn en spreken dit soort oude technieken je erg aan? Dan kun je ook een workshop spinnen boeken. Dit is een nog veel oudere techniek, die ook niet moeilijk is om je eigen te maken.

De overige diensten in mijn atelier

Los van de workshops en het maken van vilt kunst kun je ook in mijn atelier terecht voor handgemaakte Waldorf poppen. Deze bijzondere poppen hebben een hele specifieke uitstraling, die de echte kenner direct herkent. Ik maak ze met veel liefde uit allerlei verschillende materialen, en kan zo’n pop ook maken in de door jou gewenste kleuren en stijl.

Daarnaast heb ik ook een meubelstoffeerderij in Vlaardingen, en beschik ik daar over alle professionele apparatuur en technieken om jouw oude meubel nieuw leven in te blazen. Of het nu een klein krukje betreft of een mooie fauteuil, ik kan hem voorzien van een nieuwe stof, en deze helemaal voor je restylen. Zo kan het meubel er weer jaren tegenaan, en hoef je geen nieuwe te kopen!